Harry’s Focus op Israel 673

Israel, 6 juli 2018

Beste ontvanger en lezer,
Zoals bekend wordt de Focus gebruikt om het politieke nieuws van Israel, en informatie over het gebied waar Israel bij betrokken is. Natuurlijk ook het werk van onze stichting Lechaim.
Wij doen ons best om de slachtoffers van terreur in Israel de nodige steun te geven.Gedurende de afgelopen weken hebben wij te doen met branden welke aangestoken worden door jonge Arabische terroristen. Behalve natuurlijk het gevaar voor de huizen, de bossen en de scholen, hebben we te doen met de angst van de kinderen die naar school moeten. Dus naast de grote groep slachtoffers is er een groep bijgekomen.

Daarom vraag ik u allen: help ons met de financiering. De slachtoffers zijn voornamelijk in het zuiden waar wij als stichting toch al veel contacten hebben. De regering heeft een groot aantal militairen ingezet om een zo veilig mogelijke grens met de Gazastrook te hebben.
Dat de droogte invloed heeft op de branden is een duidelijke zaak. Ook hier vragen wij een extra aandacht voor. Een zware periode, zeker voor de diverse boerderijen, die moeten meewerken aan de verdere ontwikkeling van dit gebied.

Iran beschuldigt Israel dat het de wolken boven Iran wegblaast, opdat het niet zal regenen. Een gecompliceerde situatie. Israel heeft eerder aangeboden Iran te helpen met het produceren van water. Maar een probleem is: Israeli’s mogen niet in Iran verblijven.

Afgelopen week waren er 3 aardbevingen in het noorden. Over schade is niets bekend.

President Putin ontmoet minister Netanyahu in Moskou. Enkele dagen later ontmoet Putin president Trump in Helsinki.

Op 3/7 waren Bibi en zijn vrouw Sarah ’s avonds aanwezig bij de viering van de Amerikaanse onafhankelijkheidsdag. Dit jaar belangrijk vanwege de verhuizing van de ambassade naar Jeruzalem. Niet vergeten dat Bibi ook minister van BuZa is. Beiden vechten voor veiligheid en democratie.
Ondanks de kritiek op Bibi zou hij bij eventuele verkiezingen vandaag minister president blijven. Hij is ook een perfecte leider en heeft Israel een belangrijk land gemaakt.
Het IDF, het Israelische leger, stuurt een groot aantal vrachtwagens met goederen naar de Syrische vluchtelingen.

Australie geeft minder financiën aan de PA. De reden is het feit dat dit geld gebruikt wordt voor terrorisme.
Rusland zal haar ambassade verhuizen naar Jeruzalem. Dit niet eerder dan wanneer de beide landen hun problemen hebben opgelost.
Israel blijft denkelijk lid van de UNESCO. Het afgelopen jaar zijn namelijk geen resoluties tegen Israel aangenomen.
Bibi heeft ook een ontmoeting met koning Abdullah. Discussie over het organiseren van rust in het Midden-Oosten.

Zoals eerder doorgegeven is er gelukkig weinig nieuws dat ook voor u van belang zou kunnen zijn.
Ik ben zo vrij om wel nogmaals aan u door te geven dat wij als stichting de opdracht hebben slachtoffers van terreur financieel te steunen. Zonder u is dat moeilijk.
Onze bankrekening: stichting Lechaim NL87RABO0117723800
Geef bij betaling aan als u ook een boom wilt laten planten.
Een prettig weekend gewenst.
Shalom en groet
Harry

Over voorziener

Ben 75 jaar inmiddels en heb interesse in de politiek en hoe wij met zijn allen leven op deze wereld van nog 13.000 km doorsnede en we elkaar bevechten meestal om dat rotgeloof
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op Harry’s Focus op Israel 673

  1. nihom zegt:

    Geweldig om de Focus te verspreiden. Hoe veel zijn er dat ongeveer ? Ben trots op je. Je doet wat byzonders. Geweldig Nog een gezegende zondag gewenst vtiend Harry

snap er de ballen van en heb een herseninfarct gehad in 2007 maar wou graag mijn archief terug van 2012 en niemand kan dat waarmaken

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.