We gaan naar de kloten met zijn allen…

Goedemorgen en zit lekker aan de kofiie

koffie
Goed geslapen allemaal?

Ik vraag eens aandacht van het programma de prijsvechter http://www.npo.nl/de-prijsvechter/22-01-2017/VPWON_1259617 die feilloos aangeeft dat we met zijn allen in een rap tempo naar de kloten gaan en steken we met zijn allen de kop in het zand en doe mij eens een lol en zie vooral wat er aan het einde gezegd wordt dat we vandaag of morgen de rekening gepresenteerd krijgen ook jij in je doorzonwoninkje

Een gedeelte uit mijn eerder geplaatste boekje wat ik schreef in 2005 dus al weer 12 jaar verder

Bladzijde 26
Bent u wel eens naar een Blokker geweest of van die andere frutselwinkeltjes zoals Wibra, Zeeman en moet U voor de aardigheid eens kijken hoeveel plastic rotzooi er verkocht wordt aan speelgoedjes en andere prularia en dergelijke wat uiteindelijk na een korte tijd weer in de afvalbakken terechtkomt en dus uiteindelijk weer in de vuilverbrandingsovens en hupakee jongens weer een stoot luchtvervuiling de lucht in jagen waar je u tegen zegt.
Heeft u b.v. wel eens in een supermarkt rondgelopen waar alleen al de snoepafdeling ontelbare soorten en zakjes heeft liggen en als die allemaal leeggegeten zijn verdwijnen ook die plastic zakjes in de vuilniszak en ga zo maar door en er is NIEMAND die feitelijk de waanzin stopt van de zelfvernietiging uiteindelijk waar wij allemaal in feite mee bezig zijn.
Jaren en jaren geleden hoor je dan van die politieke mafkezen zeggen dat met ingang van dan en dan er alleen nog maar plastic boodschappentassen zouden mogen worden verkocht die volledig afbreekbaar zijn en zou men overgaan op verpakkingen van papier en dergelijke. Na een tijdje hoor je niemand er verder meer over en wie nu langs een kaasafdeling loopt ziet de duizenden pakjes plastic liggen waarin de kaas dan verpakt zit en/of worst of anderszins. Soms wou ik maar dat die droom dat het plastic( residu dus van olie) zo maar zou oplossen eens waarheid werd ook in zo een supermarkt en zou het een complete chaos in de vakken worden maar ja “I had a dream” en om eerlijk te zijn koop ik ook die rotzooi in de supermarkt en waarom niet.
De vernietiging van het milieu is immers toch onomkeerbaar en de tijd dat WIJ nog mogen leven moeten we maar het beste er van zien te maken toch en de kop maar in het zand steken en denken na mij de zondvloed
Uit olie en de afvalstoffen ervan wordt behalve benzine zoveel andere dingen gemaakt en ik heb wel eens gedacht dat als ter plekke alle voorwerpen zouden smelten waar olie in is verwerkt dit een effect zou hebben dat de mensheid eens wakker zou schudden.

Gaat u maar na.
Plastic is een van de eigenschappen van olie en het eerste wat wegvalt is de computer en het toetsenbord waarop ik zit te tikken en valt mijn plastic balpen uit elkaar en vloeit de inkt over tafel. Mijn pakje tabak ligt nu los op tafel omdat het plastic zakje is verdwenen. De video is opeens een vormeloos geheel alsook uw t.v. die vnl. uit plastic bestaat en uiteraard werkt niets meer ervan omdat geleiders en onderdelen in dit apparaat ook weer van plastic zijn. Uw planten staan opeens in de kamer met hun lelijke oorspronkelijke pot want de sierpotten van plastic zijn weg, Uw auto staat voor de deur en is het dashboard verdwenen net als de kunstoffen bumpers, de binnenkant van de portieren, de raamsteunen, zijspiegels, front van de autoradio kortom alles wat van plastic is. Mijn gulp staat wijd open omdat de plastic ritsluiting van mijn broek is verdwenen en de buurvrouw staat naakt voor het raam aan de overkant omdat haar nylon blouse is opgelost en de beha uit elkaar is gevallen. Mijn gordijnen zijn naar beneden geflikkerd omdat de plastic ophanghaken weg zijn en stelt u zich dat nu eens voor dat dus ALLES wat van plastic is in een fractie van een seconde zou verdwijnen en DAN zou u pas eens kunnen aanschouwen dat niet alleen de brandstof zoals benzine, diesel, kerosine voor vervuiling van de atmosfeer zorgt maar ook al die dingen van plastic dus die uiteindelijk op den duur in de verbrandingsovens terechtkomen en weliswaar dan gefilterd de schoorstenen verlaten van de verbrandingsovens maar reken maar dat de nodige rotzooi heus wel in de atmosfeer terechtkomt en in de oceanen en zo zorgen we ervoor dat in een rap tempo het broeikaseffect gaat ontstaan.

Niettemin een prettige zonnige dag van deze mopperkont
.
https://www.scientias.nl/elk-jaar-belandt-zon-8-miljard-ki…/
.

https://www.nrc.nl/…/het-duistere-lot-van-het-drijvende-pla…
.
https://www.voordewereldvanmorgen.nl/…/waarom-het-zo-belang…

Plastic is het wondermiddel van de massaproductie. Maar het is ook een plaag. Marijn komt erachter dat plastic, mede dankzij Nederlands ontwerptalent, juist ook kan bijdragen aan duurzaamheid.
npo.nl

Over voorziener

Ben 74 jaar inmiddels en heb interesse in de politiek en hoe wij met zijn allen leven op deze wereld van nog 13.000 km doorsnede en we elkaar bevechten meestal om dat rotgeloof
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

snap er de ballen van en heb een herseninfarct gehad in 2007 maar wou graag mijn archief terug van 2012 en niemand kan dat waarmaken

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s