Effe jullie aandacht vragen

HANDJE WIJST

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beste Avaazers,

18 maanden geleden stond het kolossale chemisch-agrarische imperium van Monsanto er goed voor.

Nu, nadat meer dan 2 miljoen van ons 20 campagnes uitgevoerd hebben, met miljoenen handtekeningen, berichten, telefoontjes, stunts, lobbybijeenkomsten en mediaverhalen… staat de toekomst van het ‘Monsanto-model’ op losse schroeven!

De Europese Unie heeft net geweigerd om de licentie te verlengen van Monsanto’s belangrijkste product — het bestrijdingsmiddel glyfosaat. Dit is een grote overwinning — glyfosaat is goed voor een derde van alle omzet van Monsanto!

“Als ik kijk naar waar we in het begin van dit jaar stonden en waar we nu zijn, dan is Avaaz de onbetwiste drijvende kracht achter de strijd voor het opschorten van glyfosaat.”
Pavel Poc, vice-voorzitter van de Milieucommissie van het Europees Parlement, en cruciale aanvoerder in het gevecht tegen glyfosaat.
Collage Monsanto-model
De strijd is nog lang niet beslecht. Maar dat landen als Duitsland, Frankrijk en Italië de basis van het hele bedrijfsmodel van Monsanto in twijfel trekken, is een regelrechte doorbraak.

Avaaz overhandigt glyfosaatpetitie bij Europees Parlement
De Avaaz-petitie wordt overhandigd aan het Europees Parlement

We hebben geen hysterisch standpunt tegen bestrijdingsmiddelen ingenomen. Onze campagne roept op tot opschorting, totdat uit onafhankelijk onderzoek blijkt dat glyfosaat veilig is. We zullen blijven vechten, maar ook als de EU 18 maanden voor nieuw wetenschappelijk onderzoek toestaat, en wij ervoor kunnen zorgen dat dit proces volledig onafhankelijk verloopt, zou dat een overwinning voor ons zijn!

We kunnen de komende 18 maanden ook gebruiken om de aandacht te vestigen op de wereldwijde impact van het Monsanto-model op het milieu. Het oppervlak van onze planeet wordt bedekt met vreemde, giftige “bio-woestijnen” waar maar één genetisch gemodificeerd gewas van Monsanto kan groeien.

Net als met klimaatverandering en de overeenkomst van Parijs, heeft Avaaz voor deze kwestie op ongekende schaal mensen gemobiliseerd — we hebben de strijd tegen Monsanto naar een heel nieuw niveau gebracht, en nu is het aan ons allemaal om dit in de komende 18 maanden te winnen.

Eerst de grote oliemaatschappijen, en nu Monsanto. We nemen het op tegen de draken van onze wereld. Maar als wij de handen ineenslaan, en de keuze maken om vol hoop te blijven en actie te ondernemen, kunnen we alles bereiken.

Met hoop en vastberadenheid,

Ricken, Alice, Bert, Pascal en het hele Avaaz-team

PS — Lees hier de samenvatting voor meer informatie over alle tactieken, bijeenkomsten en het hele verhaal van de glyfosaatcampagne van Avaaz.


Avaaz is een internationaal campagnenetwerk van 44 miljoen mensen
en streeft ernaar dat internationale besluitvorming wordt bepaald door inzichten en waarden van de wereldbevolking. (“Avaaz” betekent “stem” of “lied” in veel talen.) Avaaz heeft leden in alle landen van de wereld; ons team is verspreid over 18 landen in 6 werelddelen en werkt in 17 talen. Lees meer over de grootste campagnes van Avaaz hier, of volg ons op Facebook of Twitter.

Advertenties

Over voorziener

Ben 74 jaar inmiddels en heb interesse in de politiek en hoe wij met zijn allen leven op deze wereld van nog 13.000 km doorsnede en we elkaar bevechten meestal om dat rotgeloof
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Effe jullie aandacht vragen

 1. Republikein zegt:

  Mooi, maar heb twijfels, waarom?
  ….De strijd is nog lang niet beslecht. Maar dat landen als Duitsland, Frankrijk en Italië de basis van het hele bedrijfsmodel van Monsanto in twijfel trekken, is een regelrechte doorbraak……
  En daarom!
  ….De geheime en ook chemische oorlog tegen de bevolking van deze planeet, begonnen door IG Farben, is gaande tot op de dag van vandaag.

  Het Duitse farma- en chemieconcern Bayer heeft een ongevraagd overnamebod gedaan op de Amerikaanse producent van onder andere landbouwchemicaliën, Monsanto.

  Zie http://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=10696:nazis-brengen-bod-uit-op-monsanto&catid=20:het-complot&Itemid=33

  Hoe gaat het eigenlijk met je?

snap er de ballen van en heb een herseninfarct gehad in 2007 maar wou graag mijn archief terug van 2012 en niemand kan dat waarmaken

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s