Hoe herken je een beroerte?

hallo-surfer

 http://nos.nl/artikel/2102832-nederlanders-herkennen-symptomen-beroerte-niet.html

Vele jaren geleden waarschuwden vele artsen al voor de gevolgen van straling https://www.google.nl/#q=freiburger+appel en nu is het bijna zover dat we met zijn allen in een grote magnetron magnetronleven en zullen de herseninfarcten, hersenkankers in een groot aantal op ons afkomen nog afgezien van de vele enge ziektes die momenteel ook rondwaren bij veel jonge mensen in de kracht van hun leven  nog maar ja we pikken het allemaal en denken niet aan de toekomst en de providers vullen hun zakken en hebben maling aan de schade die de straling aanricht
Daarom nog maar effe deze topic zodat je een beroerte kunt herkennen en een leven redden

DIT onderstaande kan niet GENOEG gezegd worden folks !

BEROERTE :  Onthou de drie letters en de tong (G.A.S.)

 

 Herseninfarct

 Identificatie van een beroerte:  

Een vriend stuurde dit naar mij en moedigde me aan om dit te mailen en zo de wereld in te sturen, waarmee ik instemde. Als iedereen deze simpele regels kan onthouden redden we samen heel wat mensen. Ernstig, lees a.u.b. verder.

Tijdens een barbecue begon een vriendin te struikelen en viel lichtjes op de grond – zij verzekerde iedereen dat zij in orde was (omstaanders boden aan om een ziekenwagen te bellen). Zij verklaarde dat ze maar enkel gestruikeld was over een steen door haar nieuwe schoenen. Zij werd geholpen om haar wat te verschonen en gaven haar een nieuw bord eten. Ondanks dat ze een beetje geschrokken was amuseerde Ingrid zich tijdens de rest van de namiddag. Ingrids echtgenoot belde ons later op met de mededeling dat zijn vrouw naar het hospitaal werd gebracht en daar overleed.

Zij had een beroerte gekregen tijdens de barbecue. Indien de omstaanders geweten hadden hoe een beroerte te herkennen, zou Ingrid waarschijnlijk nog onder de levenden zijn.

Sommige slachtoffers van een beroerte sterven niet, maar belanden in hulpeloze, hopeloze omstandigheden. Het neemt slechts enkele minuten in beslag om dit te lezen…

Neurologen zeggen dat als zij een slachtoffer van een beroerte binnen de drie uur kunnen behandelen, de effecten van een beroerte totaal kunnen omgedraaid worden… totaal !!!

Het moeilijkste deel is het herkennen van een beroerte, de correcte diagnose stellen en de patixc3xabnt binnen de drie uur medisch behandelen, wat niet gemakkelijk lukt.

Herkennen van een beroerte:

Je hoeft slechts “3” stappen te onthouden.

Lees en leer !  

Soms zijn symptomen van een beroerte moeilijk te identificeren. Ongelukkig, het gemis aan opmerkzaamheid loopt bijna altijd uit op een ramp. Het slachtoffer van een beroerte kan ernstige letsels overhouden indien de mensen bij wie hij is, de symptomen niet tijdig herkennen.

Dokters zeggen dat een omstaander een aanval kan herkennen door het stellen van drie simp ele vragen:

G  * Vraag de persoon om te GLIMLACHEN (de mondhoeken moeten beiden simultaan omhoog gaan).

A * Vraag hem de ARMEN ALLEBEI OP TE STEKEN  (de armen moeten beide gelijktijdig en met dezelfde moeite omhoog te tillen zijn).

S * Vraag de persoon om te SPREKEN, om een SIMPEL ZINNETJE TE ZEGGEN (Coherent, bv: “Het is zonnig vandaag” er mag geen gebrabbel tussen zijn)       

Nota: een ander teken van een beroerte is dit: Vraag de persoon om zijn tong uit te steken. Als de tong scheef trekt, als deze naar de ene of andere kant trekt, is dat ook een teken van een beroerte.

Als hij of zij moeite heeft met eender welke van deze taken,  bel dan onmiddellijk 100 of 112 en beschrijf de symptomen aan de dispatcher.

Benadruk dat er haast is geboden !

Een cardioloog zei, dat als iedereen minstens tien andere mensen kan verwittigen, er zeker levens gered kunnen worden.

41.000 mensen krijgen een beroerte per jaar !

41.000 ???

Ja daar schrikt u van hè ?…..

41.000 beroertes en zal alleen maar erger worden vrees ik

 

Advertenties

Over voorziener

Ben 74 jaar inmiddels en heb interesse in de politiek en hoe wij met zijn allen leven op deze wereld van nog 13.000 km doorsnede en we elkaar bevechten meestal om dat rotgeloof
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

snap er de ballen van en heb een herseninfarct gehad in 2007 maar wou graag mijn archief terug van 2012 en niemand kan dat waarmaken

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s