HET IS GELUKT!!!

Beste buitengewone Avaazers,

Het is ons gelukt! Ondanks dat ons belangrijkste evenement in Parijs niet door kon gaan, heeft de Global Climate March dit weekend de records gebroken en hebben wij meer mensen op de been gebracht voor het klimaat dan ooit tevoren! 785.000 van ons hebben de wereld op haar grondvesten doen schudden bij meer dan 2.300 evenementen in 175 landen, van Sydney tot Amsterdam. Met één stem riepen wij op tot een toekomst met 100% duurzame energie, om alles waar wij van houden te redden. Het was voorpaginanieuws wereldwijd, en de impact op de onderhandelingen is nu al voelbaar in Parijs.

Het is bijna onmogelijk om uit te drukken wat wij dit weekend samen tot stand gebracht hebben, en hoe krachtig en schitterend en menselijk het was. Deze foto’s geven misschien een indruk:

Londen, Verenigd Koninkrijk

Dit is de beweging waar de wereld op gewacht heeft. In veel landen, van Bangladesh tot Ierland, vonden de grootste klimaatmarsen uit hun geschiedenis plaats. In Australië kwamen 120.000 mensen op de been, en in India meer dan 100.000. In Sanaa, in Jemen, vond een mars plaats ondanks dat er in de buurt van de route bommen vielen!

Vanaf linksboven: Melbourne, Helsinki, Berlijn, Jakarta, Bogota, Amsterdam

In Frankrijk zouden de marsen die afgelast zijn wegens veiligheidsoverwegingen gigantisch geweest zijn — meer dan 500.000 mensen hadden aangegeven te komen. Maar Avaazers sloegen de handen ineen om meer dan 20.000 schoenen in te zamelen van mensen die de straat op hadden willen gaan. Deze schoenen — waaronder die van de paus en de secretaris-generaal van de VN — werden neergezet op het Place de la Republique, om de hoek van de klimaatbesprekingen:

Honderden grote nieuwsorganisaties hebben verslag gedaan van de Global Climate March, en het haalde de voorpagina’s van onder andere Al Jazeera en de New York Times.

Een vertegenwoordiger van paus Francis zei over onze evenementen: “De Paus is in gedachten bij honderdduizenden vandaag, hand in hand met de armen en zij die voor klimaatrechtvaardigheid opkomen.”

Secretaris-generaal Ban Ki-Moon van de VN benadrukte vandaag in zijn openingstoespraak aan wereldleiders: “De mensen van de wereld zijn ook in beweging. Zij zijn de straat opgegaan in steden en dorpen wereldwijd, om massaal in actie te komen voor verandering… Zij verwachten van ieder van jullie het soort leiderschap waar deze uitdaging om vraagt. De geschiedenis roept u.”

En Christiana Figueres, het hoofd van de VN-klimaatbesprekingen, bedankte ons en kondigde aan: “Ik werk met Avaaz samen om een groot scherm te installeren zodat jullie stemmen gehoord worden. Alle afgevaardigden zullen kunnen zien dat jullie een sterk klimaatakkoord steunen dat ons gezamenlijke thuis beschermt.”

Klik hier voor meer foto’s van dit weekend en boodschappen van mensen die de straat op gegaan zijn

Vandaag zijn de cruciale klimaatonderhandelingen van start gegaan. Jarenlang zeiden politici: “Laat ons zien dat mensen hierom geven, dan zullen wij stappen zetten.” Dit weekend hebben wij hen laten zien dat de hele wereld achter een akkoord voor 100% duurzame energie staat. En op dit moment zien alle staatshoofden wanneer zij de conferentie binnenlopen een video waarin wij dit van hen eisen. Ze kunnen niet om ons heen. En ze kunnen ook niet om onze oproep heen — de beste medewerkers van Avaaz zijn bij de top aanwezig, en elke keer als geprobeerd wordt het akkoord af te zwakken, zorgen zij ervoor dat onze stemmen niet genegeerd kunnen worden.

Wij hebben onze beweging dit weekend naar een nieuw niveau gebracht. Laten wij dit de komende twee weken blijven volhouden, om de vlam van onze hoop aan te wakkeren, om deze besprekingen op te schudden — totdat wij een akkoord binnenslepen om onze toekomst te beschermen.

Met ongelooflijk veel dankbaarheid en vastberadenheid,

Emma, Alice, Luis, Ricken, Ben, Mais, Dan en het hele Avaaz-team

PS — Klik hier voor een opiniestuk van Ricken over hoe dit moment de mensheid op de proef stelt (in het Engels).

Duizenden Avaazers hebben verbluffende foto’s en video’s ingestuurd van evenementen over de hele wereld. De komende twee weken worden deze op een groot scherm bij de klimaattop geprojecteerd — waar wereldleiders en onderhandelaars het elke dag zullen zien.
Avaaz is een internationaal campagnenetwerk van 41 miljoen mensen
en streeft ernaar dat internationale besluitvorming wordt bepaald door inzichten en waarden van de wereldbevolking. (“Avaaz” betekent “stem” of “lied” in veel talen.) Avaaz heeft leden in alle landen van de wereld; ons team is verspreid over 18 landen in 6 werelddelen en werkt in 17 talen. Lees meer over de grootste campagnes van Avaaz hier, of volg ons op Facebook of Twitter.

 

Advertenties

Over voorziener

Ben 74 jaar inmiddels en heb interesse in de politiek en hoe wij met zijn allen leven op deze wereld van nog 13.000 km doorsnede en we elkaar bevechten meestal om dat rotgeloof
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

snap er de ballen van en heb een herseninfarct gehad in 2007 maar wou graag mijn archief terug van 2012 en niemand kan dat waarmaken

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s