NOUS SOMMES UNIS

hand gevenaarde

De aanslagen in Parijs en Beiroet zijn ontworpen om al onze maatschappijen op hun grondvesten te doen schudden. Ze zijn een aanval op ons gevoel van verbondenheid en onze gedeelde menselijkheid, tolerantie, vrijheid en ons respect. Laten we een baken van licht en saamhorigheid overbrengen op de getroffen, rouwende steden. Klik op de onderstaande link en zeg: ‘Nous Sommes Unis’ en deel een bericht van solidariteit.

Sluit je aan bij het gesprek

Beste vrienden over de hele wereld,

Te veel van ons weten wat voor invloed terrorisme heeft op onze levens, onze naasten, en ons gevoel van verbondenheid met de mensen om ons heen. Vandaag lijden Frankrijk en Libanon onder de nasleep van een dergelijke tragedie.

Dit was meer dan een monsterlijke haatactie. Deze aanslagen zijn ontworpen om al onze maatschappijen op hun grondvesten te doen schudden. De aanslagen zijn een aanval op onze gedeelde menselijkheid, onze tolerantie, vrijheid, en ons respect — de waarden die aan de basis liggen van de wereld die wij willen creëren met onze beweging. 

Juist te midden van donkere tijden kan de zee van liefde van onze beweging op haar krachtigst zijn. Laten we vandaag de handen ineenslaan om onze rouwende broers en zussen in Frankrijk, Libanon en overal ter wereld te steunen, en aan te tonen dat onze beweging zich met opgeheven hoofd verzet tegen dit soort haat en zich sterk maakt voor alles waar we om geven.

Laten we een gemeenschap zijn die een baken van licht voortbrengt en bewijst dat angst en verdeeldheid niet zullen overheersen. Klik op de onderstaande link en zeg: ‘Nous Sommes Unis‘, ‘Wij zijn één’, en deel een bericht van solidariteit. Avaaz-medewerkers in Parijs en Beiroet zullen de berichten vertalen en ze overbrengen naar publieke locaties in beide steden:

https://secure.avaaz.org/nl/paris_solidarity/?bTpgHab&v=68084

Wat er vannacht is gebeurd wordt langzamerhand duidelijker, hartverscheurend detail, per hartverscheurend detail. Maar we weten voldoende om er zeker van te zijn dat dit een gecoördineerde poging was om haat te zaaien binnen de Franse maatschappij, en binnen de rest van de wereld. En we weten hoe we moeten reageren.

Laten we terreurslachtoffers overal ter wereld bijstaan, met name de slachtoffers in Frankrijk en Libanon, door steunbetuigingen en liefdevolle berichten te delen terwijl de wereld zich langzaam realiseert wat er is gebeurd. Dit gaat om meer dan sympathie voor de landen die in shock zijn. Het gaat om het verzet tegen de moorddadige logica achter deze aanslagen. We willen bewijzen dat onze hoop voor de wereld, zelfs nu, op deze afschuwelijke dag, onze huidige angst, pijn en ons verdriet zal overwinnen.

Klik op de onderstaande link om onze solidariteit met de mensen in Parijs en Beiroet te delen en schreeuw het van de daken: Nous Sommes Unis.

https://secure.avaaz.org/nl/paris_solidarity/?bTpgHab&v=68084

Toen Frankrijk eerder dit jaar door terreuraanslagen werd getroffen, toonden 800.000 van ons onze steun door middel van een enorme solidariteitsbetoging die een aantal dagen later plaatsvond in de straten van de Franse hoofdstad. Nu zal onze beweging wederom een lichtpuntje in het donker moeten zijn.

Met verdriet, en met hoop,

Emma, Bert, Alice, Diego, Mike en de rest van het Avaaz-team

P.S. De afgelopen maanden is onze gemeenschap bezig geweest met de voorbereidingen van een klimaatconferentie en een enorme actiedag op 29 november. Laten we ons voorlopig op de aanslagen en hun nasleep focussen. Naarmate er meer nieuws bekend wordt zullen we samen over onze volgende stap beslissen.

Meer informatie:

Dodental Parijs op 129, maar zal nog stijgen (NOS)
http://nos.nl/artikel/2069130-dodental-parijs-op-129-maar-zal-nog-stijgen.html

Wereldleiders reageren geschokt aanslagen Parijs (NU.nl)
http://www.nu.nl/buitenland/4164649/wereldleiders-reageren-geschokt-aanslagen-parijs.html

Vliegtuig Parijs Schiphol doorzocht om dreigtweet(NU.nl)
http://www.nu.nl/binnenland/4164973/vliegtuig-parijs-schiphol-doorzocht-dreigtweet.html

Dubbele zelfmoordaanslag Beiroet eist tientallen levens (Volkskrant)
http://www.volkskrant.nl/buitenland/dubbele-zelfmoordaanslag-beiroet-eist-tientallen-levens~a4184902/

In het Engels

Terreur in Parijs: meer dan 100 doden na gecoördineerde aanslagen (Euronews)
http://www.euronews.com/2015/11/14/explosion-in-paris-near-stade-de-france-conversely-two-dead-seven-wounded-in/

Obama geeft aan dat aanslagen Parijs een aanval zijn op ‘de gehele mensheid’ (LA Times)
http://www.latimes.com/world/la-fg-obama-france-attacks-20151113-story.html

Aanslag Parijs: hoe de wereld reageerde (The Telegraph)
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/france/11995266/Paris-shooting-how-events-unfolded-on-social-media.html
Avaaz is een internationaal campagnenetwerk van 41 miljoen mensen
en streeft ernaar dat internationale besluitvorming wordt bepaald door inzichten en waarden van de wereldbevolking. (“Avaaz” betekent “stem” of “lied” in veel talen.) Avaaz heeft leden in alle landen van de wereld; ons team is verspreid over 18 landen in 6 werelddelen en werkt in 17 talen. Lees meer over de grootste campagnes van Avaaz hier, of volg ons op Facebook of Twitter.

Advertenties

Over voorziener

Ben 74 jaar inmiddels en heb interesse in de politiek en hoe wij met zijn allen leven op deze wereld van nog 13.000 km doorsnede en we elkaar bevechten meestal om dat rotgeloof
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op NOUS SOMMES UNIS

snap er de ballen van en heb een herseninfarct gehad in 2007 maar wou graag mijn archief terug van 2012 en niemand kan dat waarmaken

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s