EFFE WAT HUISWERK VOOR RUTTE EN CONSORTEN!

doodskop wenkt  umts

Bron: http://www.stopumts.nl

Brief naar de colleges van B&W en gemeenteraadsleden van alle gemeenten in Nederland
donderdag, 29 oktober 2015 – Dossier: Algemeen

Onderstaande pdf is op 26 oktober als e-mail naar alle 393 gemeenten in Nederland gestuurd, zie:

www.stopumts.nl/pdf/College%20van%20B&W%20en%20Raad.pdf

Dit initiatief van StopUMTS is door 13 andere organisaties ondersteund.
Het zou goed zijn als elektrogevoelige personen (vooral EHS’ers) ook zelf hun eigen gemeente gaan aanschrijven om hulp te vragen. Dat kan zijn subsidie voor afschermende maatregelen, stralingsarme openbare ruimtes, WiFi vrije scholen, enz. Niet dat dat (altijd) helpt maar het vergroot de aandacht voor het probleem. Onze brief mag bijgevoegd worden en de info daarin mag gebruikt worden.

Ook is hier aan het eind een voorbeeldbrief als pdf toegevoegd.

Voor verdere (juridische) informatie zie:

Juridische%20Informatie/9433/overheidsinstanties_en_behoorlijk_bestuur
Juridische%20Informatie/9432/aanpassingen_in_je_huis_en_de_wet_maatschappelijke_ondersteuning
Juridische%20Informatie/9431/ziek_door_wifi_op_het_werk
en uit het buitenland:
www.stopumts.nl/doc.php/Juridische%20Informatie/9416/franse_vrouw_krijgt_geld_vanwege__wifi-allergie__en__lawsuit__in_de_usa

Voor de voorbeeldbrief:

Bekijk het PDF bestand

zie ook

Bron: www.standaard.be/cnt/dmf20150930_01894866
30 sept. 2015

Meer dan helft van jongeren belt nooit met gsm

Een waarschuwing van de Belgische federale overheidsdienst (FOD) Volksgezondheid.

Jongeren lijken wel vergroeid met hun gsm. Toch gebruiken ze hun mobieltje vooral om berichtjes te sturen en te snapchatten – bellen is niet zo populair. Dat blijkt uit een onderzoek van de federale overheidsdienst Volksgezondheid en jongerentijdschrift Joepie. Omdat jongeren langer dan de huidige volwassenen zullen blootgesteld worden aan de kankerverwekkende radiogolven, geeft de FOD Volksgezondheid hen ook tips mee.

De FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu en Joepie hebben in augustus een enquête uitgevoerd over het gsm-gebruik bij jongeren. Bellen tieners vaak met hun gsm, en hoe lang? Sturen ze voornamelijk sms-en en snapchats? Of zitten ze urenlang op Facebook en andere sociale netwerken? 10.000 Joepie-lezers hebben de vragenlijst ingevuld.

En wat blijkt? Jongeren geven de voorkeur aan berichtjes sturen boven bellen: 65 procent belt bijna nooit met zijn/haar gsm, en 61 procent belt liefst zo kort mogelijk. Berichtjes sturen en snapchatten zijn populair. Toch zijn er nog 21 procent die toegeven ‘uren’ met de gsm te bellen, terwijl slechts 25 procent van de lezers ook wel eens oortjes gebruikt om te bellen.

Tips tegen kankerverwekkende radiogolven

De FOD Volksgezondheid wil jongeren aanraden om hun gsm verstandig te gebruiken, omdat hun totale blootstelling aan gsm-straling langer zal zijn dan die van de huidige volwassenen. Jongeren hebben immers op steeds vroegere leeftijd hun eigen gsm. Het Internationaal Agentschap voor Kankeronderzoek (IARC) van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft radiogolven geklasseerd als ‘mogelijk kankerverwekkend’. Daarom hanteert Volksgezondheid het voorzorgsprincipe en geeft de dienst enkele tips om de gsm verstandig te gebruiken:

Beperk je beltijd

– Gebruik oortjes om te bellen en zie eens http://www.npo.nl/zembla/01-06-2012/VARA_101287926 (kopieer de link en zet hem in de adresbalk!)

– Stuur berichtjes in plaats van te bellen

– Bel liefst op plaatsen met een goede ontvangst

– Koop een gsm met een lage SAT-waarde – een waarde die aangeeft hoeveel straling een gebruiker absorbeert.

Hier kan de Nederlandse overheid nog wat van leren.

Zie ook een oude topic uit 2009

Uw Voorziener een DOEMDENKER of een REALIST ?

Mobieltjee

Bron: www.stopumts.nl
Gerelateerde berichten:
Onderzoeken/355
Onderzoeken/3531

DEN HAAG – Het gebruik van medicijnen tegen ADHD blijft stijgen. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting Farmaceutische Kengetallen (SFK) die minister Ab Klink (Volksgezondheid) in antwoord op vragen uit de Tweede Kamer naar het parlement heeft gestuurd.

Het aantal voorschriften bij de huisarts is de afgelopen vier jaar meer dan verdubbeld van 360.000 in 2005 tot 764.000 in 2008. Het aantal gebruikers is ook bijna verdubbeld van 51.000 in 2005 tot 94.000 in 2008. Het gebruik onder kinderen van zes tot vijftien jaar stijgt ook nog steeds.

Kinderen en pubers die aan ADHD lijden, vallen op door een overmatige drang om te bewegen, verminderd vermogen om zich te concentreren en ondoordacht handelen.

Klink wijst erop dat er verscheidene verklaringen zijn voor de toename van de stoornis, zoals een toenemende aandacht voor ADHD, een betere herkenning en veranderingen in het onderwijs die om meer vaardigheden van leerlingen vragen. ADHD-kinderen vallen daardoor sneller op.

Voor het originele artikel zie:
www.volkskrant.nl/binnenland/article1248043.ece/Aantal_mensen_met_ADHD_bijna_verdubbeld .

.

zie ook:

Straling mobieltjes risico

Veelvuldig bellen met een mobieltje lijkt het risico op hersentumoren op latere leeftijd te vergroten.

Dat zeggen onderzoekers van de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO). Er is veel kritiek geweest op hun onderzoek, dat duurde van 2000 tot 2004.

Zo zou het niet wetenschappelijk verantwoord zijn uitgevoerd en zouden uitkomsten zijn afgezwakt. N. Gaudin van het Internationaal Agentschap voor de Studie van Kanker van de WHO stelt nu echter dat veelvuldig gebruik van mobieltjes de kans op hersentumoren op latere leeftijd inderdaad lijkt te vergroten.

Onderzoekster E. Cardis zegt ook dat er aanwijzingen zijn dat straling van GSM`s en draadloze applicaties risico`s oplevert. Eind dit jaar verschijnt het definitieve onderzoeksrapport.

Voor het originele bericht zie:
www.consumed.nl/dagnieuwtjes/4687/Straling_mobieltjes_risico .

Advertenties

Over voorziener

Ben 74 jaar inmiddels en heb interesse in de politiek en hoe wij met zijn allen leven op deze wereld van nog 13.000 km doorsnede en we elkaar bevechten meestal om dat rotgeloof
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

snap er de ballen van en heb een herseninfarct gehad in 2007 maar wou graag mijn archief terug van 2012 en niemand kan dat waarmaken

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s