WE WORDEN VOORGELOGEN FOLKS!

breakings-news

http://www.nu.nl/buitenland/4161287/omvang-broeikasgassen-bereikt-opnieuw-recordhoogte-in-2014-.html

http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/4182044/2015/11/09/Gasmaskers-in-China-tegen-recordhoeveelheid-smog.dhtml

STAAT ONS DIT OOK TE WACHTEN (Zie onder)

http://www.elsevier.nl/Buitenland/achtergrond/2015/11/Rellen-en-brand-in-Australisch-detentiecentrum-met-asielzoekers-2714718W/

———————————————————————————————-

aarde

Beste vrienden,

We worden voorgelogen!

Ieder moment van de dag steunen regeringen fossiele brandstoffen met miljoenen dollars, maar tegelijkertijd beweren grote milieuvervuilende landen dat ze niet genoeg geld hebben om de meest kwetsbare landen te helpen het hoofd te bieden aan overstromingen, droogtes en stormen.

Nu zeggen de armere landen dat als ze geen steun krijgen, ze niet mee kunnen doen aan de internationale klimaatovereenkomst die over een aantal weken gerealiseerd zou moeten worden. Het is nogal een impasse, maar als genoeg van ons eisen dat het overheidsgeld niet langer besteed wordt aan schadelijke energie, kunnen we de financiering voor degenen die het het hardst nodig hebben vrijspelen.

Over slechts enkele dagen zullen 80 ministers van over de hele wereld bijeenkomen en proberen een oplossing te vinden. Laten we ervoor zorgen dat een miljoen van ons druk uitoefenen — we zullen onze oproep afleveren aan de belangrijkste ministers om de leugen bloot te stellen en ze op die manier overhalen tot actie over te gaan:

https://secure.avaaz.org/nl/finance_100_clean_loc2/?bTpgHab&v=67515

GeĂ¯ndustrialiseerde landen hebben reeds toegezegd te stoppen met de financiering van fossiele brandstoffen en zijn bereid vanaf 2020 de armere landen met $100 miljard per jaar bij te staan. Het aantal bijdragen groeit gestaag, maar kwetsbare landen zeggen dat ze volgende maand geen internationale overeenkomst zullen ondertekenen tenzij de financiering na 2020 zal toenemen, het jaar waarin klimaatrampen volgens wetenschappers zullen gaan verergeren.

Ontwikkelde landen beweren dat ze geen geld meer over hebben voor de kwetsbare bevolkingen — maar het Internationaal Monetair Fonds ontdekte onlangs dat regeringen wel $10 miljoen dollar per minuut uitgeven aan fossiele brandstoffen! Laten we dit bedrog blootleggen. computerlowietje

Als we allemaal met deze oproep meedoen kunnen we de valse argumenten ondermijnen en direct leven geven aan de besprekingen, zodat we een eerlijke en ambitieuze planetaire overeenkomst kunnen realiseren in Parijs. Klik om mee te doen:

https://secure.avaaz.org/nl/finance_100_clean_loc2/?bTpgHab&v=67515

Onze gemeenschap vecht er al jaren voor om de wereld te laten afrekenen met schadelijke energie. En met de aanstaande top in Parijs zijn we dichterbij een dergelijke internationale overeenkomst dan ooit. We weten dat onze campagnes effect hebben. Laten we nu alles op alles zetten om de rijke landen te dwingen hun bijdrage te leveren en ons te helpen een stapje dichterbij een veilige toekomst te zetten.
Met hoop, en dankbaarheid voor deze gemeenschap,Alex, Iain, Risalat, Laila, Ana Sofia en het gehele Avaaz-teamMeer informatie:In het Nederlands5,300 miljard dollar aan subsidies voor steenkool en aardolie is schokkend (NRC)
http://www.nrc.nl/nieuws/2015/05/19/imf-5-300-miljard-dollar-aan-subsidies-voor-steenkool-en-aardoli…

In het Engels

Klimaatbesprekingen Bonn: Vragen over geld overheersen (BBC)
http://www.bbc.co.uk/news/science-environment-34611093

Fossiele brandstoffen gefinancierd met $10 miljoen dollar per minuut, zegt IMF (The Guardian)
http://www.theguardian.com/environment/2015/may/18/fossil-fuel-companies-getting-10m-a-minute-in-subsidies-says-imf

Klimaatfinancieringsgeschil vertraagt VN-besprekingen, tijd raakt op voor Parijs (Reuters)
http://www.reuters.com/article/2015/10/23/us-climatechange-summit-talks-idUSKCN0SH1Q020151023

Leven of dood: G77 eist gegarandeerde klimaatfinanciering (Climate Home)
http://www.climatechangenews.com/2015/10/22/life-or-death-g77-demands-climate-finance-guarantee/
Avaaz is een internationaal campagnenetwerk van 41 miljoen mensen
en streeft ernaar dat internationale besluitvorming wordt bepaald door inzichten en waarden van de wereldbevolking. (“Avaaz” betekent “stem” of “lied” in veel talen.) Avaaz heeft leden in alle landen van de wereld; ons team is verspreid over 18 landen in 6 werelddelen en werkt in 17 talen. Lees meer over de grootste campagnes van Avaaz hier, of volg ons op Facebook of Twitter.

Advertenties

Over voorziener

Ben 74 jaar inmiddels en heb interesse in de politiek en hoe wij met zijn allen leven op deze wereld van nog 13.000 km doorsnede en we elkaar bevechten meestal om dat rotgeloof
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

snap er de ballen van en heb een herseninfarct gehad in 2007 maar wou graag mijn archief terug van 2012 en niemand kan dat waarmaken

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s