WILT U OOK EFFE TEKENEN?

computermuis

(op 5 November 2015 om 10,20 uur hebben al 1.129.500 mensen getekend!)

Beste vrienden,

Een prachtig afgelegen stuk van het Amazonewoud wordt bedreigd — uitgestrekte stukken ongerept land met jaguars, poema’s en een overvloed aan flora en fauna zou verwoest kunnen worden door illegale cocatelers en houtkappers. Maar met één pennenstreek kan de Peruaanse minister-president het gebied redden door er een nationaal park van te maken.

Het wetsvoorstel om het woud te beschermen ligt op zijn bureau en premier Cateriano is aan het overwegen om zijn handtekening eronder te zetten — maar zolang hij dat niet doet, wordt elk uur meer van deze schat verwoest. Als hij stelling neemt tegen deze illegale vernietiging, zou zijn leiderschap anderen kunnen inspireren om de planeet te beschermen. Hij zou de geschiedenis in kunnen gaan als rolmodel, maar het is aan ons om ervoor te zorgen dat hij dat weet.

Activisten in Peru zeggen dat Cateriano tot actie aangezet kan worden als hij weet dat de hele wereld achter hem staat. Milieuactivisten en inheemse groepen strijden al twintig jaar voor bescherming van dit gebied. Laten wij vanuit Avaaz het beslissende zetje geven. Klik om de petitie te ondertekenen, en Avaaz zal het rechtstreeks afleveren bij de minister-president:

https://secure.avaaz.org/nl/sierra_del_divisor_loc/?bTpgHab&v=66599

De Sierra del Divisor is een uniek deel van het Amazonegebied. Veel inheemse Peruaanse gemeenschappen zien het als hun thuis, en er zijn maar weinig plekken op aarde met een grotere biodiversiteit. Maar de tijd dringt. Het wordt door illegale houthakkers, goudzoekers en cocatelers verwoest, en er doen nu geruchten de ronde over wegenbouw en olie- en gasoperaties die het gebied verder zouden kunnen bedreigen.

Volgens sommigen zal het niet genoeg zijn om van de Sierra del Divisor een nationaal park te maken, en zal de illegale ontginning gewoon doorgaan. Maar je kan een nationaal park vergelijken met een open kraan. Zodra je deze opendraait, blijven de mankracht, de financiële middelen, de strengere regelgeving en de inspecties eruit stromen.

We zijn er bijna: sinds 2006 is er een gecoördineerde campagne van natuurbeschermers, inheemse gemeenschappen, ambtenaren en de particuliere sector die samen van de Sierra del Divisor een beschermd gebied proberen te maken. Nu is het eindelijk zover — een handtekening is het enige wat nodig is. Klik om de petitie te tekenen — laten wij Cateriano duidelijk maken dat de hele wereld dit belangrijk vindt, en wil dat hij onze held wordt:

https://secure.avaaz.org/nl/sierra_del_divisor_loc/?bTpgHab&v=66599

De Avaaz-gemeenschap komt keer op keer op voor de bescherming van onze bossen — vorig jaar hebben tienduizenden van ons een donatie gedaan om een gebied te kopen en beschermen waar veel van de laatste orang-oetans op aarde leven. Laten wij de premier van Peru nu een duidelijk signaal geven dat de wereld op de bescherming van dit majestueuze land aan het wachten is.

Met hoop en vastberadenheid,

Riccardo Maria Paz, Oscar, Alice, Luis, Caro en het hele Avaaz-team.

MEER INFORMATIE
In het Engels:

Peru vertraagd nieuw nationaal park voor uniek gebergte in Amazone (The Guardian)
http://www.theguardian.com/environment/andes-to-the-amazon/2015/jul/29/peru-stalling-new-national-park-unique-amazon-mountain-range

Satellieten Tonen Ontbossing in Peruaans Nationaal Park dat Bijna Goedgekeurd Is (Policy Innovations)
http://www.policyinnovations.org/ideas/commentary/data/00370

Update Sierra del Divisor: Laatste Stadium Bereikt voor Oprichting Nationaal Park (Rainforest Trust)
https://www.rainforesttrust.org/news/sierra-del-divisor-update-final-stage-creating-new-national-park-reached/

Zal de Sierra del Divisor binnenkort Peru’s nieuwste nationale park worden? (Mongabay Environmental News)
http://news.mongabay.com/2015/07/will-sierra-del-divisor-soon-become-perus-newest-national-park/

In het Spaans:

Cocateelt en houthak bedreigen Sierra del Divisor (La República)
http://larepublica.pe/sociedad/17701-la-coca-y-la-tala-amenazan-sierra-del-divisor-en-riesgo
Avaaz is een internationaal campagnenetwerk van 41 miljoen mensen
en streeft ernaar dat internationale besluitvorming wordt bepaald door inzichten en waarden van de wereldbevolking. (“Avaaz” betekent “stem” of “lied” in veel talen.) Avaaz heeft leden in alle landen van de wereld; ons team is verspreid over 18 landen in 6 werelddelen en werkt in 17 talen. Lees meer over de grootste campagnes van Avaaz hier, of volg ons op Facebook of Twitter.

Advertenties

Over voorziener

Ben 74 jaar inmiddels en heb interesse in de politiek en hoe wij met zijn allen leven op deze wereld van nog 13.000 km doorsnede en we elkaar bevechten meestal om dat rotgeloof
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op WILT U OOK EFFE TEKENEN?

snap er de ballen van en heb een herseninfarct gehad in 2007 maar wou graag mijn archief terug van 2012 en niemand kan dat waarmaken

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s