EINDE SOCIALE VERZORGINGSSTAAT OP KOMST OOK HIER?

AOW

001

ach wat zal het die nationale sukkel uitmaken rutte-lacht1 mannetje drinkt bier

 

Advertenties

Over voorziener

Ben 74 jaar inmiddels en heb interesse in de politiek en hoe wij met zijn allen leven op deze wereld van nog 13.000 km doorsnede en we elkaar bevechten meestal om dat rotgeloof
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op EINDE SOCIALE VERZORGINGSSTAAT OP KOMST OOK HIER?

 1. De Wever heeft gelijk:het is of/of,maar niet en/en:dat is onmogelijk!

  • voorziener zegt:

   Ik zag dit op internet en is toch om te huilen??

   Gaat u er even voor zitten, het is in feite zeer eenvoudig. Als voorbeeld om een beetje in de pas te lopen met de gemiddelde asielzoeker, laten wij hem voor het gemak Mohammed ( M.) noemen, hier eerst wat een autochtone Nederlander , Jansen ( J ) na 50 jaar sappelen en zwoegen ontvangt:

   Dat is de AOW, die hem indien hij alleenstaand woont maandelijks bruto € 1.099,37 opbrengt. Daar moet J. nog wel wat van afdragen, zoals de bijdrage van de Zvw . € 56,36 ( dus niet de premie ziektekostenverzekering ) en de loonbelasting die 15.1% dus afgerond € 150 bedraagt. Trek van het bruto bedrag dan ook nog de verplichte ziektekostenverzekering af die rond de €100 bedraagt, en u ziet dat J. gemakshalve rond de € 800 in de hand heeft, waar hij dan uiteraard zijn leef en woonkosten van moet betalen. Stel dat J. een flatje heeft dat hem € 350 per maand kost, hij toch iets aan een opstal- en inboedelverzekering wil doen, dan kost hem dat nog eens € 60 per maand en onder de streep zou hij € 390 per maand overhouden, ware het niet dat wat ouder geworden hij toch gebruik moet maken van een arts en het eigen risico momenteel €360 per jaar , hetgeen €30 per maand is. Blijft er over voor voedsel en kleding per maand € 360.

   Nu kijken wij naar M. die in Nederland aangekomen asiel aanvraagt en voorlopig gaat wonen in een asielzoekerscentrum Laten wij eens even kijken wat onze overheid voor hem in de aanbieding heeft :

   Hoofdstuk IV. De verstrekkingen gedurende de opvang

   Artikel 9

   1. Behoudens de uitzondering genoemd in lid 9, omvat de opvang in een opvangvoorziening in elk geval de volgende verstrekkingen:

   a. onderdak;

   b. een wekelijkse financiële toelage ten behoeve van voedsel, kleding en andere persoonlijke uitgaven; in het geval van M. en er van uit gaande dat hij zelf kookt , ( noot redactie hij ontvangt hij maandelijks €180)

   c. openbaar vervoerskaarten voor reizen van en naar de rechtsbijstandverlener in verband met de asielprocedure afgezien van de dagen die beschikbaar zijn voor het onderzoek naar de asielaanvraag gedurende de algemene asielprocedure;

   d. recreatieve en educatieve activiteiten;

   e. de dekking van de kosten van medische verstrekkingen overeenkomstig een daartoe te treffen ziektekostenregeling;

   f. een verzekering tegen de financiële gevolgen van wettelijke aansprakelijkheid;

   g. betaling van buitengewone kosten

   maar daar blijft het niet bij :

   3. Tijdens het verblijf in de opvangvoorziening wordt de asielzoeker een programma voor educatie en ontwikkeling geboden.

   4. Voor bijzonder kwetsbare personen omvat de opvang naast de in het eerste lid bedoelde verstrekkingen tevens specifieke begeleiding.

   5. Het aanbieden van recreatieve en educatieve activiteiten en het in bruikleen geven van gebruiksvoorwerpen kan afhankelijk gesteld worden van de betaling door de asielzoeker van een waarborgsom.

   6. Tijdens het verblijf in de opvangvoorziening bestaat voor de asielzoeker de mogelijkheid om te communiceren met familieleden, raadslieden en vertegenwoordigers van de Hoge Commissaris van de Verenigde Naties voor vluchtelingen (UNHCR) en door Onze Minister erkende niet-gouvernementele organisaties (NGO’s).

   7. Juridisch adviseurs of raadslieden van asielzoekers en vertegenwoordigers van de UNHCR of van de door het Bureau van de Hoge Commissaris gemachtigde en door Onze Minister erkende NGO’s hebben toegang tot de opvangvoorziening, zodat zij de asielzoekers kunnen bijstaan.

   U ziet dus dat J. die wel zelf o.a. zijn W.A. verzekering moet betalen, zelf de telefoonkosten naar familieleden betaalt, en ook zelf zijn lidmaatschap aan een Biljardclub of de kosten van de Bibliotheek uit eigen zak betaalt onder de streep niet beter uit is dan de eerste de beste (???? ) asielzoeker, die wel de €6.000 kon betalen voor de reis naar ons sociale paradijsje aan de Noordzee.

   Nog beter is het leven voor een asielzoekersfamilie van b.v. man en vrouw, en ofschoon wij mogen aannemen dat bij een AOW-er de kinderen uit huis zijn, wordt het voor de familie asielzoeker helemaal feest als zij ook nog 2 of meer kinderen hebben.

   Asielaanvraag goedgekeurd, dan verlaat de man, vouw of familie het opvangcentrum en moet de als woonplaats aangewezen gemeente binnen VEERTIEN DAGEN !!!!! zorg dragen voor een passende woonruimte. Zou in ons geval J. willen verhuizen, mag hij beleefd met de pet in de hand zich melden bij een ambtenaar en zich op een wachtlist in laten schrijven, als hij b.v. dichter bij zijn kinderen wil gaan wonen. Heeft hij het rampzalige plan opgevat bij zijn kinderen in te trekken, nu dan weet u wat de gevolgen zijn, een korting van tussen de 30 en 50 procent. De redenatie is immers dat u veel bespaart op uw levensonderhoud.

   Laten wij dit artikel afsluiten met de opmerking waarmee wij begonnen : 50 jaar je inzetten voor de vaderlandse economie en dan onder de streep slechter behandelt te worden dan iemand die nog nooit een cent bijgedragen heeft aan de welvaart in ons land. Kom je als Nederlander b.v. na 10 jaar verblijf in het buitenland terug, wordt je 2% per ” weggebleven” jaar gekort op je AOW, dus in dit geval 20%. Zou je pas op je 65ste terugkomen, dan kun je als Nederlander geen asiel aanvragen, ontvang je geen AOW (!!!) en moet je maar zien hoe je van een steunuitkering rond moet zien te komen.

   ZO SPRINGT ONZE OVERHEID MET DE EIGEN BURGERS OM !

snap er de ballen van en heb een herseninfarct gehad in 2007 maar wou graag mijn archief terug van 2012 en niemand kan dat waarmaken

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s