Weer een berichtje van Harry uit Israël

 

Nihom

Israel, 2 oktober 2015

Beste lezer,

Met uw goedvinden stuur ik u vandaag de vertaling van de gisteren door Bibi gehouden toespraak.
Ik meen dat dit “nieuws” de moeite waard is om te lezen en eigenlijk belangrijker dan het dagelijkse nieuws. Na het weekend ontvangt u dan de “normale” nieuwsbrief. Dan ook een kort overzicht van de toespraak van Abu Mazen, de niet herkozen president van de Palestijnse Autoriteit.
Vandaag, mede namens het stichtingsbestuur, u allen een Shabbat Shalom, een goede zondag en een prettig weekend gewenst.
Harry


Toespraak van Premier Netanyahu tot de Algemene Vergadering van de VN

“Dames en heren, ik breng u de groeten uit Jeruzalem. De stad uit welke het Joodse volk de hoop en de gebeden voor vrede voor de hele mensheid door de eeuwen heen liet weerklinken.
Eenendertig jaar geleden, toen als Israëlisch ambassadeur bij de Verenigde Naties, stond ik voor de eerste keer op dit podium. Ik sprak die dag tégen een resolutie, gesponsord door Iran, om Israël te verdrijven uit de Verenigde Naties. Zowel toen als nu was de VN obsessief vijandig tegenover Israël, de enige democratie in het Midden-Oosten. Zowel toen als nu, hebben diverse landen getracht de enige Joodse staat een plaats tussen de VN-leden te ontkennen.

Toen heb ik tijdens die eerste toespraak onder meer gezegd: Heren, controleer uw fanatisme aan de deur. Meer dan drie decennia later, nu als Premier van Israël, ben ik weer bevoorrecht op dit podium te spreken.
En voor mij is dat het voorrecht om met verantwoordelijkheid de waarheid te spreken. Dus na drie dagen van luisteren naar de lovende woorden van de wereldleiders over de nucleaire deal met Iran, begin ik mijn toespraak vandaag door te zeggen:
Dames en heren, controleer uw enthousiasme aan de deur.
U ziet dat deze deal geen kans meer maakt om vrede te realiseren. Door het overmaken van miljarden dollars aan Iran en het opheffen van sancties, maakt het een oorlog nóg waarschijnlijker.
Kijk maar naar wat Iran in de afgelopen zes maanden heeft gedaan, alleen al omdat de
basisovereenkomst werd aangekondigd in Lausanne. Iran versterkte haar aanbod van verwoestende wapens aan Syrië. Iran stuurde meer soldaten van de Revolutionaire Garde en duizenden Afghaanse en Pakistaanse Sjiitische strijders naar Syrië.
Iran deed dit alles om het faillissement van brute regime van Assad te realiseren.
Iran verscheept ook tonnen wapens en munitie naar de Houthi-rebellen in Jemen, onder andere een zending slechts twee dagen geleden. Iran bedreigt ook Jordanië .

Iran heeft voor Hezbollah SA-22 raketten Libanon binnengesmokkeld om onze vliegtuigen aan te vallen, en Yakhont kruisraketten om onze schepen tot zinken te brengen.
Iran heeft Hezbollah met precisie-geleide grond-grond raketten geleverd en aanval-drones, zodat het nauwkeurig elk doel in Israël kan raken.
Iran steunt de Hamas en de Islamitische Jihad in de opbouw van gewapende drones in Gaza.
Iran maakte ook haar plannen bekend om twee nieuwe terreurfronten tegen Israël te openen; voor de Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever en de Revolutionaire Army Guard generaals op de Golan Hoogten, waar deze agenten recent raketten afvuurden op het noorden van Israël.
Israël zal krachtig blijven reageren op aanvallen uit Syrië.
Israel blijft optreden om de overdracht van strategische wapens aan Hezbollah te voorkomen
vanuit en door Syrisch grondgebied.
Om de paar weken zetten Iran en Hezbollah nieuwe terroristische cellen op in steden wereldwijd. Drie van dergelijke cellen werden onlangs ontdekt: in Koeweit, Jordanië en Cyprus.

In mei hebben veiligheidstroepen in Cyprus in een appartement van een Hezbollah-agent in
de stad van Larnaca een onderzoek gedaan. Daar vonden ze vijf ton ammoniumnitraat, dat is
ongeveer dezelfde hoeveelheid ammoniumnitraat die werd gebruikt voor het opblazen van het
federale gebouw in Oklahoma City. En dat is nog maar in één appartement, in één stad, in één land.
Maar Iran is bezig met het opzetten van tientallen terreurcellen als deze, over de hele wereld, dames en heren. Zijn doel is het opzetten van die terreurcellen. Ook in dit halfrond.
Ik herhaal: Iran is doet dit allemaal. Alles wat ik net heb beschreven. Maar ook de laatste zes maanden, toen het probeerde om ons allen te overtuigen de sancties op te heffen.
Stelt u zich nu eens voor wat Iran zal doen nadat die sancties worden opgeheven.
Ongebreideld en on-gemuilkorfd, zal Iran op jacht gaan om meer en meer prooi te verslinden.
In de nasleep van de nucleaire deal, heeft Iran miljarden dollars voor wapens en satellieten.
Denkt u dat Iran dat doet om vrede te bevorderen?
Denkt u dat honderden miljarden dollars van de sanctieverlichting om contracten zal draaien, en dat deze roofzuchtige tijger in een poesje zal veranderen?
Als u zo denkt, moet u opnieuw denken.

In 2013 begon president Rouhani zijn zogenaamde charmeoffensief hier bij de VN. Twee jaar later is Iran meer politieke gevangenen aan het uitroeien, en escaleerde haar regionale agressie, en groeide haar wereldwijde terreurnetwerk snel.
U weet wat ze zeggen: maar acties spreken luider dan woorden. Maar in het geval van Iran spreken woorden zo luid als de acties. Luister maar eens naar de plaatsvervangend commandant van de Iraanse Revolutionaire Garde Quds Force. Hier is wat hij zei in februari:
“De islamitische revolutie wordt niet beperkt door geografische grenzen.”
Hij pochte dat Afghanistan, Irak, Libanon, Syrië, Palestina en Jemen landen zullen zijn onder de
landen “veroverd door de Islamitische Republiek Iran”.
En voor degenen onder u die geloven dat de deal in Wenen een verandering zal brengen
in het beleid van Iran, luister dan gewoon naar wat de Iraanse Opperste Leider ayatollah Khamenei zei, vijf dagen na de nucleaire deal werd bereikt: “Ons beleid wat betreft de arrogante regering van de Verenigde Staten zal niet veranderen.”
De Verenigde Staten, beloofde hij, blijft de vijand van Iran.”
Het geven van meer geld aan de mullahs wordt: meer energie in repressie. Iran zal zeker meer agressie buiten Iran ontsteken.

Als leider van een land dat zich elke dag verdedigt tegen de groeiende agressie van Iran, wenste ik dat ik vrede kon maken en de eis van de deal kon blokkeren. Iran gaat immers door met de ontwikkeling van nucleaire wapens.
Maar ik kan dat niet, omdat ik de mogelijkheden niet heb.
Deze deal is door diverse beperkingen over het nucleaire programma van Iran onaanvaardbaar.
En terecht, want de internationale gemeenschap erkent dat Iran zo gevaarlijk is.
Maar u ziet hier de gevolgen:
Onder deze deal, als Iran haar gedrag niet verandert, wordt het in feite in de komende tijd nog gevaarlijker. De belangrijkste beperkingen worden steeds automatisch uitgebreid. Eerst over 10 jaar en dan bij jaar 15.
Dat zou een militant islamitisch terreurregime maar enkele weken van het hebben van splijtbaar materiaal voor een heel arsenaal aan atoombommen.
Dat werkt niet
Ik heb gezegd dat als Iran wil worden behandeld als een normaal land, laat het dan ook handelen
als een normaal land.
Maar deze deal zal Iran behandelen als een normaal land, zelfs als het een duistere theocratie blijft, die zijn buren overwint en het terrorisme wereldwijd verspreidt. De gezangen “Dood aan Israël”, “Dood aan Amerika” zijn duidelijk.

Is er iemand die serieus gelooft dat het overstromen van een radicale theocratie met wapens
zijn honger naar agressie zal beteugelen?
Heeft iemand van u echt geloofd dat een theocratisch Iran met scherpere klauwen en
scherpere tanden haar beleid zal veranderen?
Dus hier is een algemene regel die ik heb geleerd en ook u moet hebben geleerd in uw
leven: “als slecht gedrag wordt beloond, wordt het alleen maar erger”.

Dames en heren,
Ik heb vaak gezegd dat het grootste gevaar waarmee onze wereld wordt bedreigd de koppeling
is van de militante islam met kernwapens.
En ik ben ernstig bezorgd dat de nucleaire deal met Iran de huwelijksakte van die onheilige unie zal blijken te zijn.
Ik weet dat sommige goedbedoelende mensen oprecht geloven dat deze deal de beste manier is om de bom te blokkeren. Maar een van de belangrijkste nog eenvoudiger geleerde lessen in de geschiedenis is dit: “De beste bedoelingen voorkomen niet het boeken van de slechtste resultaten.”

De overgrote meerderheid van de Israëli’s gelooft dat de nucleaire deal met Iran een
zeer slechte deal is. En wat de zaak nog erger maakt, is dat we in een wereld leven, die dit viert.
Een slechte deal, die we haasten om te omhelzen en om zaken te doen met een regime dat openlijk onze vernietiging verkondigt.

Vorige week verkondigde generaal-majoor Salehi, de commandant van het Iraanse leger: “We zullen Israël zeker vernietigen.” – “We zijn blij dat we in de voorhoede leven wat betreft het uitvoeren van de opdracht van de Opperste Leider om Israël te vernietigen.”
En wat de Opperste Leider zelf betreft, een paar dagen nadat de nucleaire deal werd aangekondigd, bracht hij zijn laatste boek uit. Hier is het. (Bibi toont het boek)
Het is in 400-pagina’s een gedetailleerd plan om de staat Israël te vernietigen.

Vorige maand maakte Khamenei zijn genocidale bedoelingen duidelijk voor het Top Administratie orgaan van Iran, de Assemblee van Experts.
Hij sprak over Israël, het thuis van meer dan zes miljoen Joden.
Hij beloofde: “Binnen 25 jaar zal er geen Israël meer zijn.”
Zeventig jaar na de moord op zes miljoen Joden beloven Iraanse leiders om mijn land te vernietigen. Mijn volk vermoorden.
De reactie van de VN, de respons van bijna elke overheid hier vertegenwoordigd, is… Absoluut niets!
[ Hier volgt een ruime halve minuut volslagen stilte! Oorverdovende stilte.]

Bekijk: VIDEO VN-toespraak Bibi Netanyahu

Misschien kunt u nu begrijpen waarom Israël niet mee doet in het vieren van deze deal.
Als Iraanse heersers bezig waren om uw landen te vernietigen, zou u misschien minder enthousiast over de deal zijn. Als de Iraanse terreurgroepen duizenden raketten afvuurden op uw steden, misschien zou u wat beperkter zijn in uw lof.
En als deze deal een nucleaire wapenwedloop in uw buurt zou ontketenen, misschien zou u minder geneigd zijn om het te vieren.
Maar denk niet dat Iran alleen een gevaar voor Israël is.
Naast agressie van Iran in het Midden-Oosten en de terreur rond de wereld, bouwt Iran ook intercontinentale ballistische raketten, die als enige doel hebben om kernkoppen te dragen.
Nu onthoudt dit: Iran heeft al raketten die Israël kunnen bereiken. Dus die intercontinentale ballistische raketten die Iran bouwt – ze zijn niet bedoeld voor ons – ze zijn bedoeld voor u, voor Europa, voor Amerika. Voor een regen van massavernietigingswapens – altijd en overal.

Dames en heren,
Het is niet gemakkelijk om iets dat wordt omarmd door de grootste machten in de wereld, tegen te
houden. Geloof me, het zou veel gemakkelijker zijn om te zwijgen.
Maar in onze geschiedenis, heeft het Joodse volk de hoge prijs geleerd van stilte.
En als de minister-president van de Joodse staat, als iemand die de geschiedenis kent, weiger ik om te zwijgen.

Ik zeg het nogmaals:
De tijd dat het Joodse volk passief bleef in het aangezicht van genocidale vijanden – die dagen zijn voorbij. Niet passief zijn maar spreken over die gevaren.
We hebben. We zijn. We zullen.
Niet passief betekent: ons zelf verdedigen tegen die gevaren.
We hebben. We zijn. En we zullen.
Israël zal niet toestaan ​​dat Iran zal inbreken, insluipen of toetreden tot de kernwapenclub.

Ik weet dat het voorkomen dat Iran nucleaire wapens blijft ontwikkelen, het officiële beleid van de internationale gemeenschap is. Maar niemand moet Israël tegenhouden om zich te verdedigen tegen degenen die onze vernietiging zoeken. Want in elke generatie waren er mensen die opstonden om onze mensen te vernietigen. In de oudheid werden we geconfronteerd met vernietiging door de oude rijken van Babylon en Rome.
In de middeleeuwen werden we geconfronteerd met inquisitie en uitzetting.
En in de moderne tijd worden we geconfronteerd met pogroms en de Holocaust.
Maar het Joodse volk overleefde.

En nu zijn er andere regimes ontstaan, die zweren Israël te vernietigen. Die regimes zouden verstandig zijn om dit te overwegen:
Ik sta hier vandaag om Israël, een land dat 67 jaar jong is, te vertegenwoordigen. Maar het Joodse volk is bijna 4000 jaar oud. Maar de rijken van Babylon en Rome zijn niet vertegenwoordigd in deze zaal van de naties. Evenmin is hier het Duizendjarige Rijk. Die schijnbaar onoverwinnelijke rijken zijn allang verdwenen. Maar Israël leeft. Het volk van Israël leeft. Am Yisrael Chai.

De wedergeboorte van Israël is een bewijs van de onverzettelijke geest van mijn mensen. Gedurende honderd generaties droomde het Joodse volk van een terugkeer naar het Land van Israël.
Zelfs in onze donkerste uren – en we hadden er zo veel – zelfs in onze donkerste uren gaven we
nooit de hoop op van de wederopbouw van onze eeuwige hoofdstad Jeruzalem.
De oprichting van Israël maakte het realiseren van die droom mogelijk.
Het heeft ons in staat gesteld om te leven als een vrij volk in ons voorouderlijk geboorteland.
Het heeft ons in staat gesteld om Joden die zijn gekomen uit de vier hoeken van de aarde te omarmen, hen die vluchten voor vervolging.
Ze kwamen uit het door oorlog verscheurde Europa, uit Jemen, Irak, Marokko, uit Ethiopië en
de Sovjet-Unie, en van een honderdtal andere landen.
En vandaag, terwijl een vloed van antisemitisme opnieuw over heel Europa veegt, en elders, komen veel Joden naar Israël om zich aan te sluiten bij de opbouw van de Joodse toekomst.
Dus hier is mijn boodschap aan de leiders van Iran: Uw plan om Israel te vernietigen zal mislukken.

Israël staat geen kracht op aarde toe om haar toekomst te bedreigen.
En hier is mijn boodschap aan alle landen hier vertegenwoordigd:
Welke resoluties u in dit gebouw ook kunt nemen, en in uw hoofdsteden, Israël zal doen wat het moet doen om onze staat en bevolking te verdedigen.

Vertegenwoordigers,
Als deze deal met Iran doorgaat, hoop ik dat u het zult voorkomen… hoe kan ik het zeggen?
Met een beetje meer discipline dan u toonde bij de resoluties van de Veiligheidsraad, die Iran stelselmatig heeft geschonden en die nu effectief zijn weggegooid… Zorg ervoor dat de inspecteurs daadwerkelijk inspecteren. Zorg ervoor dat de snapback-sancties daadwerkelijk terugschieten. En zorg ervoor dat de schendingen van Iran niet onder het Perzisch tapijt worden geveegd.

En één ding kan ik u verzekeren: Israël zal kijken… en het op de voet volgen. Wat de internationale gemeenschap nu moet doen, is duidelijk: Laat eerst Iran voldoen aan al zijn nucleaire verplichtingen. Houd de voeten van Iran boven het vuur.
Ten tweede, controleer de regionale agressie van Iran. Ondersteun en versterk de strijd tegen de agressie van Iran. Te beginnen met de strijd tegen Israël.
Ten derde, maak gebruik van sancties en alle beschikbare middelen om wereldwijd het Iraanse terreurnetwerk af te breken.

Dames en heren,
Israël werkt nauw samen met onze Arabische vredesinitiatief-partners om onze gemeenschappelijke veiligheidsuitdagingen vanuit Iran en ook de veiligheidsuitdagingen vanuit ISIS en van anderen aan te pakken.
We werken ook samen met andere landen in het Midden-Oosten, alsmede landen in Afrika, Azië en daarbuiten.
Velen in onze regio weten dat zowel Iran als ISIS onze gemeenschappelijke vijanden zijn.
En als je vijanden met elkaar vechten, dan is dat niet tot versterking van beide – maar tot het verzwakken van beide.
De gezamenlijke gevaren zijn duidelijk en brengen Israël en zijn Arabische buurlanden nader.
En als we samenwerken om die gevaren te dwarsbomen, hoop ik dat we duurzaam bouwen aan
partnerschappen – duurzame partnerschappen voor de veiligheid, welvaart en vrede.
Maar in Israël hebben we nooit één ding vergeten. We vergeten nooit dat de meest
belangrijke partner die Israël altijd heeft gehad en zal blijven, de Verenigde Staten van Amerika is.
De alliantie tussen Israël en de Verenigde Staten is onwrikbaar.
President Obama en ik zijn het eens over de noodzaak om de wapens uit de handen te houden
van Iraanse terreurproxies. We zijn het eens over de noodzaak om te stoppen met de destabiliserende landen in het Midden-Oosten.
Israël waardeert enorm President Obama’s bereidheid om onze veiligheid te versterken, en te helpen Israël houden aan haar kwalitatieve militaire positie en Israël te helpen met de enorme uitdagingen waar we voor staan.
Israël is dankbaar dat dit sentiment op grote schaal wordt gedeeld door het Amerikaanse
volk ​​en haar vertegenwoordigers in het Congres, zowel door degenen die achter de deal staan,
als door degenen die er tegen zijn.
President Obama en ik hebben beiden gezegd dat onze verschillen over de nucleaire deal een onenigheid binnen de familie zijn. Maar we hebben geen onenigheid over de noodzaak om samen te werken om onze gemeenschappelijke toekomst te verzekeren.
En wat een geweldige toekomst zou het kunnen zijn.

Israël is uniek en klaar om de belofte van de 21e eeuw te ontwikkelen.
Israël is een wereldleider op het gebied van wetenschap en technologie, cyber, software,
water, landbouw, geneeskunde, biotechnologie en zo veel andere gebieden welke revolutionair
worden door Israëlische vindingrijkheid en Israëlische innovatie.
Israël is de innovatie natie.
Israëlische kennis is overal.
Het is in microprocessoren, uw computers en flash drives.
Het is in uw smartphones, wanneer je berichten verstuurt en uw auto navigeert.
Het is op uw boerderijen, wanneer u druppels irrigeert op uw gewassen en uw granen
en producten fris houdt.
Het is in uw universiteiten als uw studenten de Nobelprijs winnen en ontdekkingen doen in
scheikunde en economie.
Het is in uw geneeskunde voorraadkasten, als u medicijnen gebruikt voor de behandeling van Parkinson ziekte en multiple sclerose.
Het is zelfs op uw bord wanneer u heerlijke cherry tomaten eet. Ook dat werd geperfectioneerd in Israël, voor het geval u het niet wist.
We zijn in Israël zo trots op de grote stappen die ons land heeft gemaakt in een korte tijd.
We zijn zo trots op ons kleine land bij het maken van zo’n grote bijdrage aan de hele wereld.

Maar de dromen van onze mensen, vastgelegd voor de eeuwigheid door de grote profeten
van de Bijbel, die dromen worden volledig gerealiseerd, alleen als er vrede is.
Het Midden-Oosten daalt af in chaos, de Israëlische vredesakkoorden met Egypte en Jordanië zijn twee hoekstenen van stabiliteit.
Israël blijft zich inzetten voor het bereiken van vrede. Ook met de Palestijnen..
Israëli’s kennen de prijs van de oorlog.
Ik ken de prijs van oorlog.
Ik werd bijna gedood in de strijd.
Ik heb veel vrienden verloren.
Ik heb mijn geliefde broeder Yoni verloren.

Diegene die de prijs van de oorlog kent, kan het best waarderen wat de zegeningen van
vrede zouden betekenen – voor onszelf, onze kinderen, onze kleinkinderen.
Ik ben bereid om onmiddellijk, onmiddellijk, rechtstreekse onderhandelingen te hervatten. Vrede
met de Palestijnse Autoriteit, zonder enige voorwaarden vooraf natuurlijk.
Helaas, president Abbas zei gisteren dat hij daatroe niet bereid is.
Nu, ik hoop dat hij van gedachten verandert.
Omdat ik me blijf inzetten voor een visie van twee staten voor twee volken, waarbij een gedemilitariseerde Palestijnse staat de Joodse staat erkent.
U weet het wel, het vredesproces begon meer dan twee decennia geleden.
Maar ondanks de inspanningen van de zes Israëlische premiers – Rabin, Peres,
Barak, Sharon, Olmert en mijzelf – hebben de Palestijnen consequent
geweigerd om het conflict te beëindigen en een definitieve vrede met Israël te sluiten.

En helaas, u hoorde gisteren weer die afwijzing door president Abbas.
Hoe kan Israël vrede met een Palestijnse partner sluiten, die weigert om nog aan de onderhandelingstafel te zitten?
Israël verwacht dat de Palestijnse Autoriteit zich zal houden aan haar verplichtingen.
De Palestijnen moeten niet van de vrede weg lopen.

President Abbas, ik weet dat het niet gemakkelijk is. Ik weet dat het moeilijk is. Maar we zijn het aan onze volken verplicht te proberen, om te blijven proberen, want samen, als we feitelijk
onderhandelen en stoppen met de onderhandelingen over de onderhandelingen, als we feitelijk zitten en proberen om dit conflict tussen ons op te lossen, elkaar herkennen, en niet gebruik maken van een Palestijnse staat als een opstap voor een nieuwe islamistische dictatuur in het Midden-Oosten, maar voor iets dat in vrede zal leven naast de Joodse staat. Als we dat feitelijk doen, dan kunnen we merkwaardige dingen voor onze volken doen.

De VN kan vooraf met vrede helpen door het ondersteunen van directe, onvoorwaardelijke
onderhandelingen tussen de partijen.
De VN helpt niet met vrede, en zal zeker niet helpen door vooraf de vrede vast te leggen door te proberen oplossingen te vinden of door te stimuleren de Palestijnse verwerping vast te leggen.
En de VN moet nog een ding doen. De VN moet eindelijk zichzelf ontdoen van het obsessieve bashen van Israël.
Hier is slechts één absurd voorbeeld van deze obsessie:
In de vier jaar van het gruwelijke geweld in Syrië, hebben meer dan een kwart miljoen mensen hun leven verloren.
Dat is meer dan tien keer – meer dan tien keer – het aantal Israëli’s en Palestijnen die hun leven hebben verloren in een eeuw van conflicten tussen ons.

Maar vorig jaar heeft deze Vergadering 20 resoluties tegen Israël en slechts één resolutie over de wrede slachting in Syrië aangenomen.
Spreek over onrecht. Spreek over onevenredigheid. Twintig! Tel ze! En één tegen Syrië.
Nou, eerlijk gezegd ben ik niet verbaasd.

Om een ​​lijn te lenen van Yogi Berra, wijlen de grote honkbalspeler en voor een deel filosoof: als het gaat om het jaarlijkse bashen van Israël door de VN, het is déjà vu helemaal opnieuw.
Genoeg!

Eenendertig jaar geleden stond ik hier voor de eerste keer. Ik heb nog steeds de vraag: Wanneer zal de VN eindelijk haar anti-Israël fanatisme aan de deur controleren?
Wanneer zal de VN eindelijk stoppen Israël belasteren als een bedreiging voor vrede en
daadwerkelijk beginnen met het helpen van Israël om vrede te sluiten?
En dezelfde vraag moet worden gesteld aan de Palestijnse leiders: Wanneer zult u beginnen samen te werken met Israël om vrede en verzoening te bevorderen? En stoppen met het belasteren van Israël, stoppen met het aanzetten tot haat en geweld?

President Abbas, hier is een goede plek om te beginnen: Stop met het verspreiden van leugens over Israëls vermeende bedoelingen op de Tempelberg. Israël is volledig toegewijd aan het handhaven van de status quo daar.
Wat president Abbas moet doen is het zich uitspreken tegen de acties van militante islamisten die explosieven de al-Aqsa moskee in smokkelen en die proberen te voorkomen dat Joden en christenen een bezoek aan de heilige plaatsen brengen.
Dat is de echte bedreiging voor deze heilige plaatsen.

Duizend jaar voor de geboorte van het christendom, meer dan 1500 jaar voor de geboorte van de islam, maakte de koning David Jeruzalem onze hoofdstad, en Koning Salomo bouwde de tempel op die berg.
Maar Israël, Israël, zal altijd de heiligdommen van allemaal respecteren in een gebied geteisterd door geweld en door onvoorstelbare onverdraagzaamheid, waar islamitische fanatici de vernietiging van de oude schatten van de beschaving willen.

Israël zal zich als een torenhoog baken van verlichting en tolerantie tonen.
Verre van de heilige plaatsen in gevaar te brengen, is het Israël dat hun veiligheid garandeert.
Want in tegenstelling tot de bevoegdheden die Jeruzalem regeerden in het verleden, respecteert Israël de heilige plaatsen en de vrijheid van godsdienst van allen – Joden, moslims,
Christenen, iedereen.
En dat, dames en heren, zal nooit veranderen.
Omdat Israël altijd trouw zal blijven aan zijn waarden.
Deze waarden zijn elke dag te bezichtigen:
Wanneer het levendige parlement van Israël krachtige debatten voert en elke kwestie onder de
zon behandelt.
Onze hoge rechter zit in haar stoel in ons fel onafhankelijk Hooggerechtshof.
Onze christelijke gemeenschap blijft groeien en bloeien van jaar tot jaar, terwijl christelijke gemeenschappen elders worden gedecimeerd in het Midden-Oosten.
Een briljante jonge Israëlische moslimstudent gaf haar afscheidstoespraak op een van onze beste universiteiten, Israëlische artsen en verpleegkundigen – artsen en verpleegkundigen van het Israëlische leger – behandelen duizenden gewonden uit de ‘killing fields’ van Syrië, en duizenden
meer in de nasleep van natuurrampen van Haïti tot Nepal.
Dit is het ware gezicht van Israël.
Dit zijn de waarden van Israel.

En in het Midden-Oosten liggen deze waarden onder de woeste aanvallen van militante
islamisten die miljoenen doodsbange mensen dwingen om te vluchten naar verre kusten.
Tien mijl vanaf ISIS, een paar honderd meter van de moorddadige proxies van Iran, staat
Israël in de strijd – met trots en moed – de vrijheid en vooruitgang te verdedigen.
Israël is frontlinie van de beschaving in de strijd tegen de barbarij.

Dus hier is een nieuw idee voor de Verenigde Naties:
In plaats van de voortzetting van de schandelijke routine van het bashen van Israël, sta ​​mét
Israël. Sta mét Israël als we het fanatisme aan onze deur controleren.
Sta mét Israël als we voorkomen dat het fanatisme uw deur bereikt.

Dames en heren,
Sta mét Israël, omdat Israël niet alleen zichzelf verdedigt.
Meer dan ooit – Israël verdedigt u.

[ Vertaald door harry Nihom ]
[ Overnemen toegestaan, s.v.p. met Bronvermelding ]


Bekijk: VIDEO VN-toespraak Bibi Netanyahu


Stichting LeChaim
Rabobank Voorne-Putten Rozenburg
Rabo 11.77.23.800
Bank Identificatie Code (BIC): RABONL2U
IBANNUMMER: NL87RABO0117723800
of doneer via Paypal op www.stichtinglechaim.nl/donatie
* Stichting Lechaim heeft de ANBI status

Website: www.stichtinglechaim.nl | Facebook: www.facebook.com/slechaim | Flyer

zie ook:

http://www.nrc.nl/nieuws/2015/10/01/netanyahu-haalt-hard-uit-naar-iran-bij-vn/

en eerdere Toespraak Netanyahu

 

Advertenties

Over voorziener

Ben 74 jaar inmiddels en heb interesse in de politiek en hoe wij met zijn allen leven op deze wereld van nog 13.000 km doorsnede en we elkaar bevechten meestal om dat rotgeloof
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

snap er de ballen van en heb een herseninfarct gehad in 2007 maar wou graag mijn archief terug van 2012 en niemand kan dat waarmaken

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.